I Sverige älskar vi naturen, men alla har inte upptäckt det ännu. Därför bygger vi ett community där alla friluftsintresserade och naturgillande människor kan dela med sig av sina bästa naturuppelvelser.

I dag smyglanserar vi sajten Ute ute, www.uteute.se, där det går att bli medlem och skriva om sina naturupplevelser, ladda upp bilder, ställa frågor till andra och hitta frilufts-utrustning.

Vi har tagit fram logotype, design, grafisk profil och användarinteraktionen. Därefter har vi implementerat sajten.

En del av uppdraget var att även bygga in gamification på sajten, dvs att styra besökarna till att utföra önskade aktiviteter genom ett belöningssystem.

När man blir medlem på Ute ute får man Ute-poäng och när man skriver frågor, svarar på andras frågor, skriver artiklar, etc får man också poäng. Poängen visas på varje medlems profil och medlemmar an jämföra sig med andra och bidra med mer innehåll för att få mer poäng.

I den här första versionen av sajten som nu är lanserad finns medlemssidor, topplista och poängsammanställning för varje medlem. I kommande versioner ska detta byggas vidare på med utmärkelser/medaljer som man kan visa upp på sin medlemssida.

Besök Ute ute